Maybelline België kiest Brandboost voor nieuwe YouTube-strategie

posted

In het kader van haar commitment voor online video komt het cosmeticabedrijf met een branded content videoreeks genaamd Make it Happen op YouTube die de trends uit New York naar de Belgische consument brengt. Social influencers Audrey Marshmaloo en Camille Botten werken mee aan fase 1 van de reeks, die door online videobedrijf Brandboost by Divimove inhouse is ontwikkeld en geproduceerd in zijn studio’s in Amsterdam.

De video’s zullen wekelijks worden gepubliceerd in het Vlaams en het Frans, en in elke video komt een ander type make-up aan bod. Om zoveel mogelijk kijkers aan zich te binden bevatten ze stuk voor stuk relaxte, intieme tutorials over hoe de kijker de getoonde look zelfkan creëren. “Voor de cosmeticasector is YouTube de meest gebruikte zoekmachine ter wereld, meer nog dan Google. Het online videoplatform biedt Maybelline België een unieke kans om een eigen community op te bouwen en de dialoog aan te gaan met toekomstige klanten. De videoreeks op YouTube is onderdeel van een multiplatformstrategie dat we aanvullen met content op Instagram en Facebook", aldus Annika Jubbega, Senior New Business Development Manager bij Brandboost.

Verder heeft Brandboost nog specifieke momenten in het jaar aangewezen die de ideale gelegenheid zijn voor het creëren van content. Neem bijvoorbeeld de 'back-to-school’periode, Halloween en Kerstmis. "Strategieën voorde middellange en lange termijn leveren een grotere marktpenetratie op en maken het voor ons eenvoudiger om de resultaten van de campagne goed te evalueren", gaat Annika Jubbega verder. Zo zijn er twee 'Halloween-looks' gelanceerd, in de aanloop naar die bekende tijd van het jaar.

“Dankzij deze strategie kunnen wij onze digitale aanwezigheid in de social media versterken om beter aan te sluiten bij onze community. Bovendien krijgen we zo een beter inzicht in hun behoeften, zodat we alhun vragen over cosmetica kunnen beantwoorden”, aldus Hannelore Verheyen, Head of Digital L’Oréal Consumer Products Division.

Hier kun je de trailer bekijken.

Terug naar Pers